'; Status uke 1: Dårlig planlegging | Klimaordførerne
42 år, utdannet sykepleier og er 4 barns mamma (på deltid). Bor midt i matfatet på fineste Toten, der det produseres mat på alle kanter.
Min utfordring
Spis opp maten, unngå matsvinn i egen husholdning.

Da har det gått en uke med mitt matsvinnprosjekt. Innledningsvis hadde jeg en plan om å sette opp ukesmeny og gjøre innkjøp kun etter denne. Men her har jeg skuffet meg selv, for planen uteble. Og matinnkjøpene ble ofte impulsive og uten en helhetlig plan for uka. For skal du redusere matsvinn, bør ukemenyen henge litt sammen. Slik at du kan gjenbruke eventuelle rester til neste dags meny.

 

Jeg tror hele Norge spiser taco på fredag, det gjorde også vi. Her tror jeg det nesten er umulig å lage taco med mye tilbehør ute å skape rester. Så disse restene bør du da forsøke å benytte deg av dagen etter. Som hvis du da lager pizza på lørdag, som jeg gjorde. Men må innrømme at jeg allerede hadde kastet tacorestene etter gammel vane. Det var unødvendig! De fleste tacorester passer jo perfekt i pizza.

 

Men jeg har erkjent at jeg må lage en plan og gjøre innkjøp i forkant. Så dette gjorde jeg faktisk på lørdag. Nå har jeg laget en ukesmeny, og gjort innkjøp utifra denne. Så nå føler jeg at denne uka kan bli mye bedre. Så lenge jeg holder meg til planen…

 

En siste refleksjon er at det blir merkelig lite svinn av helgas godteri innkjøp. Her klarer jeg og min husholdning på mystisk vis å innfri alle forventninger til null svinn. Bildet viser godis rester som jeg kan røpe at ikke ble kastet. Så noe positivt kan jeg rapportere fra helga!