'; Status brød-prosjekt og andre refleksjoner | Klimaordførerne
42 år, utdannet sykepleier og er 4 barns mamma (på deltid). Bor midt i matfatet på fineste Toten, der det produseres mat på alle kanter.
Min utfordring
Spis opp maten, unngå matsvinn i egen husholdning.

Jeg bakte brød i helga, for å se om dette kunne redusere matsvinn på brød. For med to unger i grunnskolen, så må en alltid ha spiselig brød i huset. Og det fikk jeg til, brødene jeg bakte ble gode. De har holdt seg godt i flere dager, og ble ikke tørre slik andre kjøpte brød ofte blir. Men i dag erkjenner jeg at det er dumt å bake brød når det bare er to voksne personer i husholdningen. Spesielt når disse to personene spiser minimalt med brød, og sjelden har med seg matpakke. Så nå ser jeg at det kommer til å kastet nesten et helt brød i søpla. Jeg burde selvsagt ha startet brødbakeprosjektet når det var flere aktive brødspisere i huset. Planlegging er altså veldig lurt. Der har jeg mye å hente…

 

Men jeg har klart å lage mindre matsvinn (fra middag) siste 3 dager. Hadde faktisk restemiddag i går, med lapskaus. Det funket bra! Så det hjelper faktisk når en har litt fokus på dette. For det handler om å forsøke å bryte opp noen innarbeidede mønster, og det er ikke alltid like enkelt.

 

Sigbjørn er forresten ikke veldig behjelpelig med å spise opp våre rester. Han forlanger fortsatt hvit fisk, og klarer ikke å bryte opp vanene sine. Så i matsvinnpropsjekt så tror jeg det er bedre å ha med hunder, som spiser det aller meste. Som bildet viser: rester til middag på meg – vanlig fisk til middag på Sigbjørn…