'; Mer buss og tog | Klimaordførerne
Kommer fra Otta i Gudbrandsdalen. 30 år gammel. Ble i 2015 valgt til landets og tidenes yngste fylkesordfører. Representerer Arbeiderpartiet, og er toppkandidat i Innlandet ved høstens valg.
Min utfordring
Bruke kollektivtrafikk og la bilen stå oftere. Alltid sjekke buss- og togtider.

Oppland fylke er langstrakt og relativt bilbasert. Som fylkesordfører er det ofte tett program og mange mil mellom hvert oppdrag. Til tross for en travel hverdag, så bør det være mulig å bruke buss og tog oftere enn jeg har gjort de siste årene. Derfor er jeg glad for å få delta i dette prosjektet, som for min del har vært et spark bak og en mulighet til å ta grep.

 

 

Erfaring fra tidligere er at det ofte er et bedre kollektivtilbud enn det en først tenker, også i distriktene. Derfor har jeg laget en utfordring til meg sjøl som forplikter meg til å alltid undersøke mulighetene. Da tror jeg at bilen blir stående i garasjen mye oftere enn det som har vært normalen. Jeg lover å jevnlig rapportere tilbake på denne bloggen.

 

 

Jeg har allerede tjuvstarta litt før prosjektet sparkes i gang 8. februar. Jeg har oppdaga at det er ypperlig å bruke kollektivtrafikk til og fra for eksempel ulike kulturtilbud i Mjøsbyen. Torsdag 24. januar var vi invitert til premiere på Teater Innlandets nye forestilling Kim F, som er en hyllest til Kim Friele sitt liv og kamp for homofiles rettigheter. Den anbefales forresten på det varmeste! Uten bil var det mulig å ta seg et glass vin før forestilling, og det var kjekt å slappe av på toget hjem fra Hamar til Lillehammer.

 

 

Bildebevis sammen med min kollega Ane Tosterud Holte 🙂