'; Kjekt med ordfører-assistent! | Klimaordførerne
42 år, utdannet sykepleier og er 4 barns mamma (på deltid). Bor midt i matfatet på fineste Toten, der det produseres mat på alle kanter.
Min utfordring
Spis opp maten, unngå matsvinn i egen husholdning.

Denne uka har jeg hatt med meg ordfører assistent Marie, som har vært utplassert fra ungdomsskolen. Hun kunne fortelle at hennes familie var svært bevisst på matsvinn, og kastet sjelden mat. Høres ut som hun vokser opp i en mønsterfamilie fra Østre Toten! Det er jo flott! 

Så dette fikk kanskje meg til å skjerpe meg litt. For denne uka har faktisk gått veldig bra. Og restene etter middag har min sønn tatt seg av på kveldstid. Flink gutt! En refleksjon er at det er da viktig å lage mat som flertallets (les: barna) spiser, da det frister ikke med rester som du egentlig ikke liker så godt.

Planlegging av innkjøp er en viktig faktor for å forhindre matsvinn. Merker at jeg handler mye på impuls og gammel vane på handletur. Dette er litt vanskelig å bryte, der jeg nå forsøker å holde meg til oppsatt handleliste. Har faktisk ikke vært på butikken denne uka, forøker å holde innkjøp til kun 1 dag. Hvis mulig! Dette sparer jo både klima og lommebok. 

Bildet viser ordfører og ordfører-assistent som gjenåpner en dagligvarebutikk i vårt kommunesenter Lena. Det har vært supert å ha med seg assistent denne uka, takk til flotte og engasjerte Marie for innsatsen! Ungdom gir inspirasjon til å fortsette den viktige innsatsen for klima og miljøsaker.