'; Helg er ofte tid for matfest | Klimaordførerne
42 år, utdannet sykepleier og er 4 barns mamma (på deltid). Bor midt i matfatet på fineste Toten, der det produseres mat på alle kanter.
Min utfordring
Spis opp maten, unngå matsvinn i egen husholdning.

Helg er høytid for sosiale sammenkomster med mat. Dette innebærer ofte mye mat og høy risiko for stort matsvinn.

 

I vår husholdning blir det ofte kastet endel brød, da det brødet du kjøper ikke holder seg særlig lenge ferskt. Hjemmebakt brød holder seg lengre enn kjøpt brød. Så jeg bestemte meg for å bake brød i helga, for å se om dette kan gjøre at vi kaster mindre. Dette klarte jeg til og med å gjennomføre, til tross for en helg med endel program for både meg og unga.

 

Ellers har vi vært i bursdag på søndag hos min gamle far. Her slo deg meg at vi virkelig lever i et overflods samfunn. Fokuset for familiesammenkomster er ikke hva som er nødvendig for å ivareta ernæringsstatus, men mer en matorgie der du skal plassere flest retter på bordet. For min mor hadde virkelig laget mat til en hel bataljon. Selv om det kun var oss vanlige som kom på besøk. For det ble igjen masse middagsmat, anslagsvis 1/3 av totalmengden. Min mor er nemlig livredd for å gå tom for mat. Tenk om det forferdelige skjedde at vi spiste opp all maten? Da ville vel ryktet hennes som vertinne vært ødelagt for all fremtid. Ikke rart jeg er dårlig på planlegging, med slike gener i kroppen. For ikke å snakke om alle kakene til kaffen. For her var det marsipankake, sjokoladekake, kokosbollekake og ostekake. Det var jo nesten en hel kake til hver person. Så veldig glad for at dette ikke var min husholdning og mitt prosjekt. Da hadde det blitt tidenes utfordring med matsvinn på en eneste dag. Som plaster på såret inviterte hun inn mine to eldste barn på mat og kaker dagen etter.