'; Refleksjoner dag 1 | Klimaordførerne
42 år, utdannet sykepleier og er 4 barns mamma (på deltid). Bor midt i matfatet på fineste Toten, der det produseres mat på alle kanter.
Min utfordring
Spis opp maten, unngå matsvinn i egen husholdning.

Fredag 8. februar var startdagen for prosjektet. Min husholdning skal ha fokus på matsvinn. Det er ofte vanskelig å planlegge matinnkjøp, da jeg har 4 barn som bor hos meg på deltid. Plutselig skal de bort eller får med seg flere hjem. Vi har snakket sammen i familien, og er enige om at vi skal forsøke å spise opp den maten vi kjøper, og kaste minst mulig – og helst ingenting. Dette krever god planlegging, og færre handleturer på butikken. Vi er derimot usikre på om Sigbjørn (katt) vil være enig i dette, da han er veldig kresen og nekter av og til å spise opp maten sin.

 

Dagen startet for min del med KS seminar. Rapporter hjemmefra tilsa at det ville være 3 barn og 1 katt tilstede som forventet mat. Dagens meny ble da hjemmelaget pizza, etter barnas ønske. Det ble igjen mye pizza, og jeg var bekymret for at matsvinn prosjektet skulle skli helt ut første dagen. Men redningen kom fra ventet hold. For junior på 20 år fikk massivt ungdomsbesøk på kvelden, og de spiste opp all pizzaen. Så dag 1 gikk aldeles strålende!

 

Med et lite unntak, for Sigbjørn var nemlig tom for fisk. Som matmor må jeg koke fisk til min kresne katt. Sigbjørn måtte klare seg med tørrfor, som han nektet å spise. Men i dette prosjektet handler om å redusere matsvinn, og hver butikktur resulterer ofte i innkjøp vi ikke trenger. Så vi reiste ikke på butikken kun for å handle fisk. Og Sigbjørn var ikke fornøyd!