'; | Klimaordførerne
Ordfører i Hamar i noen perioder, 65, bestefar til seks, 19 år som bonde og opptatt av lokal matproduksjon. Trener, leser og hører musikk når jeg kan
Min utfordring
Er det mulig å skaffe seg og leve på kortreist mat i landbruksbyen Hamar??

Det er en overgang, å skifte fra sykkel i Spania til sykkel i Norge i februar. Men nå som vårværet kommer, er det piggdekkene og temperaturen som er den store forskjellen. Det er fint å sykle på Hamar nå, forutsatt at du har piggdekk. Det er glatt, men mildværet har fjernet det meste av rugler og kuler som samlet seg opp i snøværet. Men det er bare å erkjenne; vinterstid og med vintervær er ikke sykkel et framkomstmiddel de fleste Innlandet  kommer til å velge. Da er det kollektivtrafikken som må gjøre jobben og redusere antall biler på vegen. Likefullt: Som dere ser, vi er flere som ankommer rådhuset på sykkel og med pigger!
I går fikk jeg for øvrig min første kollektive utfordring som følge av denne bloggen. På en av ungdomsskolene i Hamar skal alle 10-klassingene lage sine egne klimamål. Startskuddet går neste uke, og jeg er spent. Forhåpentlig blir det et større innslag ungdom blant de jeg møter på sykkelen på vei til rådhuset.