'; | Klimaordførerne
Ordfører i Hamar i noen perioder, 65, bestefar til seks, 19 år som bonde og opptatt av lokal matproduksjon. Trener, leser og hører musikk når jeg kan
Min utfordring
Er det mulig å skaffe seg og leve på kortreist mat i landbruksbyen Hamar??

Når du blogger om klima og noen timer før har landet med flyet fra Malaga. Og du ser i kalkulatoren at du har 500 kilo CO2 i bagasjen, da er det egentlig best å la mac-en ligge i ro.

 

Det gikk to fly til Oslo samtidig, ett fra SAS og ett Norwegian. Begge var stappfulle. Det ble mange tonn CO2 til sammen. Og for egen del, de tusen kilometrene jeg gjorde unna på sykkel den uka jeg var borte, de hjelper lite på regnskapet. Det hadde vært bedre å være hjemme å kjøre bil, for å være ærlig. Rent klimamessig, forhåpentlig ikke når det gjelder kondisjonen.

 

Vel hjemme var overgangen fra varmegrader til kuldegrader slett ikke sjokkerende. Det var derimot veger og fortau, de var såpeglatte.  Fordi det tiner om dagen og fryser på om kvelden. Det hjelper nesten ikke hvor mye kommunen strør  under slike forhold. Det var lite innbydende å gå rett og slett. Så de fleste som kom fra toget satte seg inn i en bil, da har man i alle fall fire kontaktpunkter mot bakken.

 

Så: Hvor mye skal vi moralisere over at folk drar på sydentur? Bra for klimaet er det ikke, men er det der vi skal sette inn støtet?? Og; hvordan skal vi unngå at folk tyr til bilen på glatta? Det er jo ofte rent praktiske hensyn som gjør  at vi tar bilen. Og er det praktisk når det er glatt, kan det jo hende at det blir praktisk fordi det KAN være glatt, eller i det hele tatt: Ganske praktisk??